Menu

Landliggerkamp

Landliggerkampen

Der arbejdes ihærdigt på at samle et materiale om et antal af disse kampe, og vi glæder os over opbakningen fra Michael Meyerheim, som det fremgår af dette brev:

Kære Henning Viby.

Tak for dit brev.

En Rørvig-portal lyder som en god idé. Jeg er selv kommet i Rørvig i over 50 år, føler det som mit andet hjem og deler dit ønske om at bevare Rørvig, som vi kender det.

Jeg deltog selv første gang i landliggerkampen i 1989. De daværende arrangører havde set, at jeg tit holdt til i Rørvig om sommeren og bad mig spille med. I de år førte arrangementet vistnok en lidt omskiftelig tilværelse. Nogle år blev det til noget, andre ikke. Engang i midt-1990’erne bad Rørvig Idrætsforening mig om hjælp (så vidt jeg husker var det i forbindelse med et jubilæum) ud fra en formodning om, at jeg havde kontakter til ”kändisser”, der kunne sætte kolorit på arrangementet.

Jeg sagde ja til det ene år, men er blevet hængende i det af veneration over for begivenheden, så siden har jeg været involveret i at skaffe en blanding af tidligere fodboldstjerner og nuværende tv-folk til kampen. For mig har det været en sport at genskabe noget af den stemning om begivenheden, sådan som jeg husker den fra min egen barndom i 1960’erne, hvor gamle stjerner som John Hansen og Ole Madsen huserede på Højsandet.

Og det har også været en glæde at være med til at holde liv i en tradition, der så vidt jeg ved stammer tilbage fra 1940’’erne hvor den navnkundige landligger, den legendariske sportskommentator Gunnar Nu Hansen opfandt og stod i spidsen for arrangementet og med sine kontakter i sportsverden kunne skaffe et væld at fodboldstjerner til Rørvig.

Derfor har det også været med en vis stolthed, at vi i nutiden har kunnet præsentere landliggerhold med spillere som Michael Laudrup, Brian Laudrup, Morten Olsen, Klaus Berggreen, Ivan Nielsen, Søren Busk, Jan Bartram, Per Skaarup og tv-folk som Jens Gaardbo, Jes Dorph-Petersen og Søren Kaster – samt speakere som Jan Gintberg (sommerhusejer i Rørvig) og Casper Christensen.

At kampen kaldes landliggerkampen må tilskrives et historisk kuriosum, eftersom de egentlige landliggere udgør et mindretal. Udover jeg selv har Per Skaarup sommerhus i Rørvig, Jens Gaardbo har lige fået det og Søren Kaster har haft et. Men hvad gør det, så længe det er en god begivenhed år efter år…

Med venlig hilsen

Michael Meyerheim

2007