Martin Johansen

image Martin Johansen

Martin Bro Johansen (f. 22. juli 1972) er en dansk tidligere fodboldspiller, der er tvillingbror til Michael Johansen. Martin Johansen spillede angriber og offensiv midtbane.

Han startede karrieren i Rosenhøj IF og kom derfra til KB. I 1991 skiftede han til B 1903, og han var således med i overbygningen i 1992, da KB og B 1903 etablerede F.C. København. I den første sæson for FCK blev Martin Johansen dansk mester. Han spillede i FC København indtil 1997 op opnåede 142 kampe for klubben, hvor han scorede 40 mål.

Efter FCK skiftede han til Coventry City i den engelske Premier League, men opholdet blev ikke succesrigt og i 1999 vendte han hjem til Danmark, hvor han spillede for Lyngby FC. I 2001 skiftede han til Farum BK. Han stoppede karrieren i 2003.

Martin Johansen er af FCK optaget i klubbens "Legends Club"[1]

Landsholdskarriere[redigér | redigér wikikode]

Martin Johansen spillede en enkelt A-landskamp – en kamp i 1993, hvor Danmark slog Albanien 4-0.

Som ungdomsspiller opnåede han 18 kampe for U19-landsholdet (3 mål) og 7 kampe for U21-landsholdet.

Kilde: Fra Wikipedia, den frie encyklopædi